ponedeljek, 3. marec 2014

Basica, prehranska dopolnila za uravnavanje kislinsko-bazičnega ravnotežja

Basica izdelki oskrbujejo telo z bazičnimi minerali in z dragocenimi mikroelementi. Uravnano kislinsko-bazično ravnotežje in delujoč energijski metabolizem sta ključnega pomena tako za človekovo vitalnost, pa tudi za delovno sposobnost. Razlogov za zakisanost telesa je veliko, poleg duševne in telesne obremenitve je moč razloge iskati še v neprimerni prehrani. Sodobna prehrana, kot je preveč uživanja mesa, klobas, sira in pekovskih izdelkov, hkrati pa premalo uživanje sadja in zelenjave lahko vodi do zakisanosti telesa.
Za odpravljanje zakisanosti telesa telo potrebuje bazične mineralne snovi, ki pa so na voljo predvsem v sadju ter v zelenjavi. Znaki zakisanosti telesa so lahko utrujenost in izčrpanost, povečana občutljivost za stres, slabša koncentracija, težave z mišicami in s sklepi ter spremembe kože, las in nohtov. Posebni minerali v izdelkih Basica imajo vlogo pri presnovi kislin in baz (cink), prispevajo k sproščanju energije pri presnovi (magnezij, kalcij, železo, baker). Basica prehranska dopolnila pa tudi prispevajo k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti (magnezij, železo) in imajo vlogo pri kognitivnih funkcijah (cink, železo).

Če vas pesti zakisanost telesa, potem je prav, da se tudi vi odločite za energijsko kuro, razkisanje z bazično kuro, ki jo naredite v treh korakih. Bazična kura za razkisanje telesa je sestavljena iz pravilne prehrane za razkisanje, rednim uživanjem izdelkov Basica med bazično kuro, bazično kuro pa morata spremljati zadostno gibanje in sprostitev. Z energijsko kuro Basica boste dobili veliko bazičnih snovi in na takšen način svoje telo razkisali. Mikroelementi v bazični kuri z izdelki Basica aktivirajo energijski metabolizem, oboje pa je pomembno za vitalnost in za delovno sposobnost. Prehranski znanstveniki priporočajo izvajanje bazične kure v obdobju več tednov (6-8 tednov). Tako se lahko telo razkisa, kislinsko-bazično ravnotežje pa se znova stabilizira. Bazični post z izdelki Basica je posebna oblika posta in je še posebej primeren za spomladansko očiščenje telesa.
http://www.vivalis.si/

Ni komentarjev: