nedelja, 13. april 2014

Zakaj se last minute Hrvaška potovanja splačajo?


Če si želite znižati stroške potovanja, potem so prav za vas namenjena last minute Hrvaška potovanja. Pri tovrstnih potovanjih je cena, ki jo plačate nižja kot v standardni turistični ponudbi zato, ker je prišlo do prostih mest in je dejansko manj rentabilno za organizatorja to, da ostanejo mesta prosta, kot pa da zniža ceno potovanja. Preprosta ekonomska logika pa pravi, da se ob nižji ceni poveča povpraševanja, tako da se za last minute Hrvaška potovanje odločijo tisti, ki jih standardna ponudba pred tem ni prepričala. Koristi imajo torej tako organizatorji potovanj kot njihove stranke. Skozi celo leto so na voljo različna last minute Hrvaška potovanja.

Vendar pa nikoli ne morete vedeti, katera bodo na razpolago. To je tudi ključna slabost takšnega načina izbire destinacije, na kateri boste preživeli dopust. Nikdar ne morete vedeti, kaj se bo pojavilo na last minute ponudbi turistične agencije. Če ste oseba, ki se rada pusti presenetiti, pa je to lahko tudi še dodate način za popestritev počitnic. Na nek način boste pustili, da vam naključje izbere počitniški kraj namesto vas. Velikokrat se za last minute Hrvaška potovanja odločajo študenti in dijaki v poletnem času, ko nimajo obveznosti. Takšen način potovanja pa je primeren tudi takrat, ko bi radi za vikend odpotovali, pa bi radi pri tem porabili čim manj denarja. Ker je Hrvaška turistična ponudba res izdatna, kajti turističnih destinacij zares ne manjka, je tudi na strani last minute Hrvaška potovanja ves čas veliko ponudbe, tako da je izbor skoraj v vsakem trenutku precej pester.

Upoštevati pa morate, da bolj kot se bliža vrhunec turistične sezone, manjša je last minute Hrvaška ponudba. Kapacitete se polnijo že v redni ponudbi, poleg tega pa veliko ljudi ob istem času išče last minute Hrvaška ponudbe za potovanja, tako da včasih ob tem času morate imeti kar nekaj sreče, da dobite to, kar si želite.

Ni komentarjev: